24 kovinskih materialov, ki se običajno uporabljajo pri obdelavi kalupov, in njihove značilnosti (eno)

03-12-2023

mold processing

24 KovinskiMaterialovCnavadnoINsed noterMstar pobdelava in TdedičCznačilnosti (ena)

Obstaja več kot sto materialov, ki se lahko uporabljajo za obdelavo plesni, kot so kovine, plastika, anorganske nekovine, parafin itd. Vendar sta glede na različne dejanske potrebe uporaba in povpraševanje po vsakem materialu drugačna. Danes bomo govorili o obdelavi plesni. 24 najpogosteje uporabljenih kovinskih materialov.

1.45 jeklo -Visokokakovostno ogljikovo konstrukcijsko jeklo, najpogosteje uporabljeno srednje ogljično kaljeno in popuščeno jeklo

Glavne značilnosti: Najpogosteje uporabljeno srednje ogljikovo kaljeno in popuščeno jeklo ima dobre celovite mehanske lastnosti, nizko kaljivost in je nagnjeno k razpokam med kaljenjem v vodi. Majhne dele je treba kaliti in popuščati, velike dele pa normalizirati. Primeri uporabe: Uporablja se predvsem za izdelavo gibljivih delov visoke trdnosti, kot so rotorji turbin, bati kompresorjev, gredi, zobniki, zobate letve in polži itd. Bodite pozorni na predgretje zvarjenih delov pred varjenjem in žarjenje za razbremenitev napetosti po varjenju.

2. Q235A (jeklo A3) - najpogosteje uporabljeno ogljikovo konstrukcijsko jeklo

Glavne lastnosti: visoka plastičnost, žilavost in zmogljivost varjenja, zmogljivost hladnega žigosanja, določena trdnost in dobra zmogljivost pri hladnem upogibanju. Primeri uporabe: Široka uporaba v delih in varjenih konstrukcijah s splošnimi zahtevami. Kot so ojnice, ojnice, zatiči, gredi, vijaki, matice, obročki, nosilci, podstavki strojev, gradbene konstrukcije in mostovi, ki niso izpostavljeni velikim silam.

3. 40Cr - ena izmed najbolj razširjenih vrst jekla, ki spada med legirana konstrukcijska jekla

Glavne značilnosti: Po obdelavi kaljenja in popuščanja ima dobre celovite mehanske lastnosti, udarno žilavost pri nizkih temperaturah in nizko občutljivost zareze. Ima dobro kaljivost. Pri oljnem hlajenju lahko doseže visoko odpornost proti utrujenosti. Dele s kompleksnimi oblikami je mogoče zlahka obdelati z vodnim hlajenjem. Nastanejo razpoke. Plastičnost pri hladnem upogibanju je srednja, obdelovalnost pa dobra po popuščanju ali kaljenju in popuščanju. Vendar pa varivost ni dobra in lahko pride do razpok. Predgreto naj bo na 100-150pred varjenjem. Na splošno se uporablja v kaljenem in kaljenem stanju. Lahko se uporablja tudi za predelavo ogljik-dušik. Soinfiltracija in visokofrekvenčna obdelava površinskega kaljenja. Primeri uporabe: Po kaljenju in popuščanju se uporablja za izdelavo srednjehitrostnih in srednje obremenjenih delov, kot so zobniki strojnih orodij, gredi, polži, utorne gredi in tulci ejektorskih čepov; po kaljenju in popuščanju ter visokofrekvenčnem površinskem kaljenju se uporablja za izdelavo trpežnih delov visoke trdote. Brusilni deli, kot so zobniki, gredi, vretena, ročične gredi, vretena, puše, zatiči, ojnice, vijaki in matice, sesalni ventili itd.; uporablja se za izdelavo težkih udarnih delov s srednjo hitrostjo po kaljenju in popuščanju pri srednjih temperaturah. Deli, kot so rotorji oljne črpalke, drsniki, zobniki, vretena in obročki itd.; po kaljenju in popuščanju pri nizkih temperaturah, ki se uporablja za izdelavo težkih, nizkih udarcev, odpornih delov, kot so polži, vretena, gredi in obročki itd.; Ogljik Po obdelavi z nitriranjem se izdelujejo deli prenosa z večjo velikostjo in večjo udarno žilavostjo pri nizkih temperaturah, kot so gredi in zobniki.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti